dilluns, 9 de febrer del 2015

PASSEJADA HISTÒRICA - GUERRA CIVIL

Aquest matí ha estat ple de descobriments , ens hem passejat per Canet de Mar , acompanyats de la Raquel Pérez , per a mostrar-nos diferents llocs que van tenir una importància a Canet de Mar durant la Guerra Civil ( 1936-1939).
Canet no va ser un lloc molt atacat per les tropes Nacionals , però si tenia mar i això era la zona de pas .
Hem descobert que a Canet hi havia tres refugis antiaeris, un bunquer, que el cole Iglesies , va ser una presó on van tancar els nacionals, també hem vist el mercat , lloc on hi havia els conflictes per manca de menjar , on es canviaven les cartilles de racionament , on apareix l'extraperlo o el mercat negre.
També hen vist l'església que va ser cremada pels republicans i ens han explicat que el dia de la Creu de Pedracastell , ( 1 de maig) és quan es va cremar l'antiga Creu de terme de Canet.. Per això en commemorem aquest dia .
Per últim hem visitat una casa que va ser bombardejada , no voluntàriament al carrer Santíssima Trinitat , arrel de la caiguda de la bomba , una veina va quedar sorda i una altre sense veu , les dues eren una mica apartades del lloc on va caure.la bomba.

passejada historica

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada